Nasiona Warzyw
Nasiona na kiełki
Nasiona na Kiełki - Rzeżucha
Nasiona na Kiełki - Mieszanka łagodnaNasiona na Kiełki - Rzodkiew
Nasiona na Kiełki - Rzeżucha | ||
Odmiana: Rzeżucha 100g kiełków rzeżuchy zawiera około 60mg witaminy C,spore ilości witamin z grupy B,1,3mg witaminy PP,160mg soli potasu,36 mg wapnia oraz spore ilości siarki.Kiełki rzeżuchy obniżają poziom cukru we krwi,a zawarta w nich siarka pobudza apetyt. Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona należy dokładnie przepłukać,wsypać do czystego słoika w takich ilościach,aby przykrywały dno słoika i zalać na kilka godzin przegotowaną,letnia woda(można zostawić na noc).Następnie należy zlać wodę.Nasiona ponownie przepłukać, słoik nakryć gazą,obwiązać gumką i odstawić w ciepłe,nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać i zlewać wodę co najmniej dwa razy dziennie.Kiełki są gotowe do spożycia po 3-6 dniach. Przepis kulinarny Surówka z Rzeżuchą Składniki:szklanka kiełków rzeżuchy,kilka liści kapusty pekińskiej,puszka kukurydzy,czerwona papryka,świeży ogórek,150g żółtego sera,sos winegret. Wykonanie:Ser,ogórki i paprykę pokroić w kostkę.Kapustę cienko poszatkować.Wszystkie składniki wymieszać,polać sosem i odstawić na ok. godzinę.Przed podaniem udekorować kiełkami lub natką pietruszki. Gramatura: 30 g |
||
Producent: PNOS OŻARÓW | ||
Zapytaj o produkt | ||
|
||