Nasiona Warzyw
Nasiona na kiełki
Nasiona na Kiełki - Mieszanka do kuchni chińskiej
Nasiona na Kiełki - LucernaNasiona na Kiełki - Mieszanka ostra
Nasiona na Kiełki - Mieszanka do kuchni chińskiej | ||
Odmiana: Mieszanka do kuchni chińskiej Mieszanka nasion na kiełki: 40% fasola Mung, 30% soja, 30% soczewica NOWOŚĆ Domowa produkcja kiełków: Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą,wsypać do czystego słoika w takiej ilości,aby zakrywały całe dno i zalać przegotowaną,zimną wodą. Po kilku godzinach wodę zlać, a słoik z namoczonymi nasionami postawić w ciepłym miejscu, ale nie ma słońcu.Co najmniej dwa razy dziennie nasiona przepłukiwać wodą,a jej nadmiar zlewać, aby uniknąć pleśnienia. Po 3-4 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia. Przepis kulinarny Gulasz chiński z kiełkami Składniki:800g mięsa wołowego,duża główka białej kapusty,2-3 czerwone papryki,500g kiełków,0,3 l bulionu,10-15 łyżek sosu sojowego,olej,sól,pieprz. Wykonanie:Mięso pokroić w cienkie paseczki.Kapustę poszatkować,paprykę pociąć w drobne paski,por w krążki.Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso,po czym zdjąć je z patelni.Na patelnię wsypać kapustę i dusić ją z bulionem na małym ogniu ok.15 min.Na 5 min. przed końcem dodać paprykę,por i kiełki.Dodać usmażone mięso,doprawić sosem i przyprawami. Gramatura: 70 g |
||
Producent: PNOS OŻARÓW | ||
Zapytaj o produkt | ||
|
||