Dynia Makaronowa PyzaDynia Olbrzymia Ambar
Dynia Makaronowa Warszawska
|
|
|
|
Odmiana: Makaronowa Warszawska po ugotowaniu spożywana jak spaghetii
Dynia, której miąższ po ugotowaniu rozpada się na włókna jak makaron spaghetti. Rośliny o pokroju krzaczastym, odporne na choroby, nie wymagające ochrony chemicznej. Owoce podłużno-owalne, o masie około 1 kg. Skórka dojrzałych owoców pomarańczowa w delikatne cętki, gładka. Miąższ gruby, jasnopomarańczowy - wyśmienity na spaghetti, do zapiekania.
Liczba nasion: 3-4 szt. w gramie Norma wysiewu: 3-4 kg/1ha Termin wysiewu: 3 dekada III(rozsada);2 dekada V(siew) Termin sadzenia: 2 dekada V Rozstawa: 70-100 cm Wegetacja: 120-150 dni Termin zbioru: 2 dekada IX-2 dekada X Gramatura: 3, 100 g
|
Producent: PNOS OŻARÓW |
Zapytaj o produkt |
|
|
|
|
|
|