Nasiona Warzyw
Skorzonera
Skorzonera
Skarpa IISkrzat
Skorzonera | ||
Odmiana: SKORZONERA Warzywo do uprawy amatorskiej odznaczające się dużą wartością odżywczą i dietetyczną. Korzenie spichrzowe cylindryczne, dlugości 25-30 cm i średnicy 3-4 cm, proste z czarno-brązową skórką. Miąższ biały, słodki, delikatny. Przyrządza się ją jak szparagi, gotowaną jak kalafior, smażoną w cieście, służy jako susz do zup. Zimuje w gruncie pod przykryciem. Nadaje się do przechowywania w piasku. Najlepszej jakości korzenie uzyskuje się wykopując je pod koniec października i na początku listopada. Nie należy dopuścić, aby podczas kopania korzenie zostały uszkodzone, gdyż wyciekający z nich sok mleczny powoduje ich gorszą jakość. Liczba nasion: 70-75 szt w gramie Norma wysiewu: 8-15 kg/1ha Termin wysiewu: 3 dekada IV-2 dekada V Rozstawa: 5x15 cm Wegetacja: 180-190 dni Termin zbioru: 2 dekada X-1 dekada XI Gramatura: 3 g |
||
Producent: PNOS OŻARÓW | ||
Zapytaj o produkt | ||
|
||