| Uprawa | Szkodnik | Dawkowanie | Karencja |
| ziemniak | warunki stresowe, niesprzyjające wzrostowi roślin np. susza, przymrozki i po posadzeniu lub w przypadku uszkodzenia roślin np. środkami ochrony roślin lub nawozami | 5 ml/100 m2/ 3 l/100 m2 | 21 dni |
| słonecznik | 6 ml/100m2/ 3 – 6 l/100m2 | 30 dni | |
| marchew | 5 ml/100 m2/5 l/100 m2 | ||
| pomidor (w gruncie) | 3 dni | ||
| ogórek (w gruncie) | 6 ml/100 m2/5 l/100 m2 | 3 dni | |
| jabłoń, wiśnia, malina, truskawka, grusza, śliwa, agrest, aronia, borówka wysoka, porzeczka czarna, czereśnia | 7 dni | ||
| brokuł zwyczajny | 5 ml/100 m2/5 l/100 m2 | 30 dni | |
| burak ćwikłowy | 6 ml/100 m2/3 l/100 m2 | 15 dni | |
| cebula | 5 ml/100 m2/5 l/100 m2 | 30 dni | |
| cukinia | 6 ml/100 m2/5 l/100 m2 | 3 dni | |
| kapusta pekińska, pietruszka, seler | 5 ml/100 m2/5 l/100 m2 | 30 dni | |
| papryka | 3 dni |