|
|
Odmiana karłowa, sztywnołodygowa, bardzo wczesna. Rośliny samokończące, niezbyt silnie rosnące, o liściach typu ziemniaczanego. Owoce drobne (30-50 g), kuliste, żółte, bardzo smaczne. Przeznaczone do spożycia i konserwowania w całości.
|
|
|
|
|
|
Odmiana wiotkołodygowa, wczesna,przeznaczona do bezpośredniego spożycia i dla przetwórstwa. Owoce intensywnie czerwone, o masie ok. 100 g, lekko spłaszczone, bardzo kształtne, gładkie lub prawie gładkie, twarde, bez piętki
|
|
|
|
|
|
Odmiana wczesna, wiotkołodygowa, dobrze znosząca niskie temperatury. Owoce kuliste, lekko spłaszczone o masie około 60-80 g, dobrze wybarwione, bez piętki, odporne na pękanie. Może być uprawiana z siewu wprost do gruntu.
|
|
|
|
|
|
Odmiana, średnio wczesna, polecana do uprawy w gruncie oraz w tunelach foliowych, wymaga palikowania. Rośliny o silnym wzroście, odporne na wirusa mozaiki tytoniu. Owoce duże (120-150 g), kuliste, wyrównane w wielkości i kształcie, intensywnie czerwone, b
|
|
|
|
|
|
Jedna z najlepszych odmian dla przetwórstwa. Owoce zawierają najwięcej witaminy C ze wszystkich znanych odmian pomidora gruntowego. Są średniej wielkości (masa ok. 90 g), bardzo kształtne, lekko spłaszczone, dobrze odrywające się od rośliny.
|
|
|
|
|
|
Odmiana sztywnołodygowa, średnio wczesna, doskonała dla przetwórstwa i do bezpośredniego spożycia. Rośliny o zwartej, krępej budowie i ciemnozielonej barwie liści. Owoce dość duże, kuliste, kształtne, gładkie, bardzo twarde (około 100 g).
|
|
|
|
|
|
Odmiana bardzo wczesna, wiotkołodygowa, o liściach typu ziemniaczanego. Owoce intensywnie czerwone o masie ok. 100 g lekko spłaszczone, bardzo kształtne, gładkie i twarde. Miąższ krwistoczerwony, jednolity, bez wyraźnego rdzenia.
|
|
|
|
|
|
Odmiana wyhodowana z przeznaczeniem dla przetwórstwa - na przecier i soki oraz na domowe przetwory, bardzo smaczna. Owoce intensywnie czerwone, o masie ok. 150g, lekko spłaszczone, o lekko żebrowanej powierzchni, bardzo twarde.
|
|
|
|
|
|
Odmiana wiotkołodygowa, samokończąca, średnio wczesna, przydatna do przetwórstwa i bezpośredniego spożycia. Owoce o masie 100-150 g, kuliste, lekko spłaszczone, gładkie, bardzo twarde, intensywnie czerwone. Miąższ purpurowo-czerwony jednolity bardzo smacz
|
|
|
|
|
|
Odmiana o ciągłym wzroście i pięknych pomarańczowych owocach. Owoce duże i bardzo duże (średnia masa około 120 g), gładkie, bez piętki, dosyć twarde, mięsiste, okrągłe lub lekko wydłużone, bardzo smaczne.
|
|
|
|