Oferta


Lista produktów


Wyszukiwanie rozszerzone

Rzetelna firma

E-mail
RzepikSaletra amonowa

Rzeżucha



Rzeżucha
Odmiana: Rzeżucha

Spożycie rzeżuchy w Polsce jest nadal bardzo małe. Najczęściej wykorzystuje się ją do dekorazcji stołu.Ze względu na swoją wartość odżywczą i walory smakowe zasługuje na rozpowszechnienie. Najlepszy smak ma rzeżucha pędzona.Nieskomplikowana uprawa pozwala naprodukcję tego warzywa przez cały rok zarówno w ogrodzie, pod oslonami czy też na kuchennym parapecie.Można ją wysiewać i spożywać w miarę potrzeby przez cały rok.

Liczba nasion: 400-420 szt. w gramie
Norma wysiewu: 100 kg/1ha
Termin wysiewu: I-XII
Rozstawa: 0,5x10 cm
Wegetacja: 10-14 dni
Termin zbioru: I-XII
Gramatura: 15, 20, 500 g
Producent: PNOS OŻARÓW
Zapytaj o produkt