Oferta


Lista produktów


Wyszukiwanie rozszerzone

Rzetelna firma

E-mail
Nasiona Warzyw arrow Nasiona na kiełki arrow Nasiona na Kiełki - Rzodkiewka + soczewica
Nasiona na Kiełki - RzodkiewkaNasiona na Kiełki - Soczewica

Nasiona na Kiełki - Rzodkiewka + soczewica



Nasiona na Kiełki - Rzodkiewka + soczewica
Odmiana: Rzodkiewka + soczewica

Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona należy dokładnie przepłukać,wsypać do czystego słoika w takich ilościach,aby przykrywały dno słoika i zalać na kilka godzin przegotowaną,letnia woda(można zostawić na noc).Następnie należy zlać wodę.Nasiona ponownie przepłukać, słoik nakryć gazą,obwiązać gumką i odstawić w ciepłe,nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać i zlewać wodę co najmniej dwa razy dziennie.Kiełki są gotowe do spożycia po 3-6 dniach.
Przepis kulinarny
Sałatka z serem Fetą

Składniki:100 g kiełków rzodkiewki i soczewicy,sałata lodowa,1/2 puszki kukurydzy,100 g sera Feta,1 łyżka bazylii,sól,pieprz.
Składniki sosu:sok z 1/4 limonki,1/2 łyżeczki cukru,1 łyżka musztardy,2 ząbki czosnku,3 łyżki jogurtu naturalego,1 łyżka oliwy z oliwek.
Wykonanie:Czosnek przecisnąć przez praskę i dokładnie wymieszać z resztą składników sosu.Odstawić do lodówki na ok.15 min.Sałatę rozdrobnić,dodać kiełki,kukurydzę i pokrojoną w drobną kostkę fetę.Wszystkie składniki wymieszać,doprawić bazylią,pieprzem i odrobiną soli.Przed podaniem polać sosem.

Gramatura: 30 g
Producent: PNOS OŻARÓW
Zapytaj o produkt