Oferta


Lista produktów


Wyszukiwanie rozszerzone

Rzetelna firma

E-mail
Nasiona Warzyw arrow Dynia makaronowa arrow Dynia Makaronowa Pyza
Dynia Danka PolkaDynia Makaronowa Warszawska

Dynia Makaronowa Pyza



Dynia Makaronowa Pyza

Odmiana: Pyza
po ugotowaniu spożywana jak spaghetii
produkowana przez PNOS Ożarów Mazowiecki S.A.

Dynia, której miąższ po ugotowaniu rozpada się na włókna jak makaron spaghetti. Znakomite warzywo dietetyczne. Rośliny o pokroju krzaczastym z dużą ilością pędów bocznych. Owoce średniej wielkości, o kształcie eliptycznym, gładkie. Barwa skórki dojrzałego owocu żółtopomarańczowa z delikatną, żółtą mozaiką. Miąższ owoców barwy kremowej do pomarańczowej w miarę dojrzewania, gruby, wyśmienity na spaghetti, do zapiekania (przyprawiony na ostro lub słodko). Odmiana odporna na choroby, nie wymaga ochrony chemicznej.



Liczba nasion: 3-4 szt. w gramie
Norma wysiewu: 3-4 kg/1ha
Termin wysiewu: 3 dekada III(rozsada);2 dekada V(siew)
Termin sadzenia: 2 dekada V
Rozstawa: 70-100 cm
Wegetacja: 120-130 dni
Termin zbioru: 2 dekada IX-2 dekada X
Gramatura: 3, 100 g

Producent: PNOS OŻARÓW
Zapytaj o produkt